Windows XP Professional i Windows Xp Home Edition

 

Odlučili ste se za Windows XP Professional ili Home Edition? Dobar izbor zavisi od vaših potreba i sistema. Ukoliko koristite Windows 98, Me, NT 4.0 ili Win 2000, možete da nadogradite Win XP Professional, a ukoliko koristite Win 98, 98 SE, Me onda možete da nadogradite na Win XP Home Edition. Vaša odluka zavisi i od cene. Cene Windowsa variraju od toga da li kupujete Windows uz novi kompjuter, ili sam za sebe. Ukoliko imate originalne verzije starijih Windowsa, možete da nabavite XP upola cene.

 Uz nov kompjuter  Home Edition  102 USD
 Professional  213 USD
 Maloprodaja  Home Edition  240 USD
 Professional  370 USD

Cene malo variraju, zavisno od dobavljača, ali uglavnom su oko ove cifre. Naravno cene će kasnije pasti. Ipak većina se odlučuje za kupovinu Windowsa kod okružnih pirata za smešne cifre od 100-150 Din. Ali ukoliko uzmete original, dobijate tehničku podršku, i još neke privilegije u odnosu na one koji imaju piratske kopije.

Da li uzeti Home ili Professional verziju? Home verzija je jeftinija, i ima skoro sve poslovno orijentisane opcije kao i Professional, ali ukoliko vaš sistem ima više procesora, ili je server, želite mogućnost šifrovanja fajlova i odličnu alatku Remote Desktop, moraćete da se odlučite za verziju Professional.

 

Nazad

 


***Home *** Windows XP Professional i Home Edition*** Kako ga nabaviti *** Tehnička podrška *** Downloads *** Windows Update *** Kontakt ***